Algemene Voorwaarden

Artikel I. Definities
(a) Stichting Cosmo Kids College, gevestigd in Nederland, Kamer van Koophandel nummer 91534054, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als de Dienstverlener.
(b) De wederpartij wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als de klant.
(c) De overeenkomst verwijst naar de online programma’s waarbij de Dienstverlener diensten levert aan de klant tegen betaling, en waaraan deze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
(d) Training verwijst naar alle producten waarbij de Dienstverlener kennis, vaardigheden en opdrachten overbrengt in een online of fysieke omgeving.
(e) Klant verwijst naar de Dienstverlener die bepaalde programma’s, cursussen of andere inhoud in een online of fysieke omgeving aanbiedt, waartoe de klant toegang krijgt volgens een programma.


Artikel II. Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden
(a) Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, facturen, werk, overeenkomsten, levering van diensten en producten door of namens de Dienstverlener, voor zover deze voorwaarden van toepassing zijn verklaard, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen.
(b) De voorwaarden zijn ook van toepassing op handelingen van derden die door de Dienstverlener zijn ingeschakeld in het kader van de opdracht.
(c) De meest recente versie van deze algemene voorwaarden of de versie die bij de afrekenprocedure op de website is geaccepteerd, is altijd van toepassing. Deze voorwaarden omvatten ook het cookiebeleid en het privacybeleid als integraal onderdeel.
(d) De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de klant wordt uitdrukkelijk afgewezen.
(e) Indien een of meer bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment ongeldig zijn of geheel of gedeeltelijk worden vernietigd, blijven de overige bepalingen volledig van kracht.


Artikel III. Tarieven en betalingen
(a) De overeenkomst voor een training wordt aangegaan voor onbepaalde tijd of voor een specifieke duur van het programma. Dit wordt duidelijk aangegeven op de website, offerte of bij betaling.
(b) Betaling vindt online plaats via een betaal link op de website, of per facturatie. Betaling kan worden gedaan met iDeal, creditcard, PayPal en andere betaalsystemen.
(c) De prijs van het gekozen product of de dienst, inclusief btw, staat op de website vermeld.
(d) Betaling voor een training met een vaste duur kan in één keer of, in sommige gevallen, in termijnen worden gedaan. Bij betaling in één keer wordt het volledige bedrag vooraf betaald. Bij betaling in termijnen wordt de eerste betaling vooraf (bij aanvang van het programma) gedaan en de volgende betalingen 1 maand later.
(e) Bij de eerste betaling van een programma met een vaste duur ontstaat de verplichting om alle termijnen te betalen, ook als het volledige programma of de cursus niet wordt afgerond.
(f) Betaling voor een programma van onbepaalde duur en voor een lidmaatschap gebeurt vooraf. De eerste betaling wordt gedaan bij de start van het programma of lidmaatschap, en de volgende betalingen 1 maand later.
(g) De Dienstverlener is gerechtigd de toegang op te schorten totdat de (volgende) betaling is ontvangen.
(h) De overeengekomen tarieven bij het aangaan van de overeenkomst zijn gebaseerd op het prijspeil op dat moment. De Dienstverlener heeft het recht om de prijzen te wijzigen indien gewijzigde omstandigheden dit vereisen. Aangepaste tarieven worden zo snel mogelijk aan de klant gecommuniceerd. Tarieven worden niet vaker dan eens in de 6 maanden aangepast.
(i) Als de klant in gebreke blijft met tijdige betaling van een termijn of maandbetaling, is de klant automatisch in gebreke en is wettelijke rente verschuldigd. De rente over het verschuldigde bedrag wordt berekend vanaf het moment dat de klant in gebreke is totdat het volledige bedrag is betaald.


Artikel IV. Verstrekking van klantinformatie
(a) De klant vrijwaart de Dienstverlener tegen eventuele schade als gevolg van het niet naleven van de bepalingen in dit artikel.


Artikel V. Uitvoering van de overeenkomst
(a) De Dienstverlener voert de opdracht naar beste weten en kunnen uit. De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor het niet behalen van het door de klant beoogde resultaat. Dit geldt voor trainingen en lidmaatschappen.
(b) De klant is verantwoordelijk voor de toepassing of uitvoering van kennis of acties die tijdens trainingen of lidmaatschappen zijn opgedaan.


Artikel VI. Aanvullende voorwaarden voor een online training of lidmaatschap
(a) De klant krijgt toegang tot de online training of het lidmaatschap na betaling van het volledige bedrag of, indien van toepassing, de eerste termijn.
(b) De klant behoudt voor de overeengekomen periode toegang tot de inhoud. Gemiddeld is dit 1 jaar.
(c) Door het gebruik van een derde partij platform voor de training en het lidmaatschap kan de Dienstverlener niet garanderen dat de inhoud van de training te allen tijde en op alle locaties beschikbaar is.
(d) De Dienstverlener is gerechtigd de inhoud van een cursus of lidmaatschap uit te breiden, te beperken of te wijzigen.
(e) De klant verkrijgt een beperkt en persoonlijk recht om de inhoud van de cursus voor persoonlijke doeleinden te gebruiken. De cursusinhoud mag niet worden gedeeld. Kleine fragmenten van de cursus mogen op sociale media worden gedeeld voor inspiratiedoeleinden, met juiste vermelding.
(f) Het is niet toegestaan om inloggegevens voor een training met anderen te delen.
(g) Tijdens trainingen kunnen deelnemers de mogelijkheid hebben om lid te worden van een community, zoals op Facebook. Klanten mogen geen spam, promotionele berichten, racistische of anderszins negatieve opmerkingen plaatsen op dergelijke platforms, naar eigen oordeel van de Dienstverlener. Schending van deze voorwaarden kan leiden tot onmiddellijke uitsluiting van toegang en gebruik van de diensten van de Dienstverlener.
(h) De Dienstverlener is vrij om communicatie of andere gedeelde informatie zonder verdere kennisgeving te verwijderen als de inhoud van dergelijke communicatie en informatie verwijdering rechtvaardigt.
(i) De Dienstverlener behoudt zich het recht voor om deelnemers uit te sluiten van verdere deelname, en indien nodig van toekomstige deelname, als hun gedrag de cursus hindert of bemoeilijkt. Uitsluiting ontslaat niet van de betalingsverplichting voor de betreffende inhoud.


Artikel VII. Overmacht
(a) In geval van overmacht hebben beide partijen het recht om de overeenkomst te onderbreken of te herplannen. Overmacht omvat omstandigheden buiten de controle van de partijen die tijdelijk de uitvoering van de overeenkomst verhinderen, zoals ziekte, ongevallen, virussen, brand of overheidsmaatregelen.
(b) Indien een situatie zoals beschreven in de eerste alinea van dit artikel zich voordoet of als andere omstandigheden ontstaan die tijdelijk de voortzetting van de overeenkomst verhinderen, worden de verplichtingen opgeschort totdat de partijen hun verplichtingen kunnen nakomen. De partijen zullen gezamenlijk naar een oplossing zoeken in een dergelijke situatie. Als deze situatie voortduurt zonder een geschikte oplossing, hebben beide partijen het recht om de overeenkomst schriftelijk te beëindigen zonder de genomen acties ongedaan te maken. Kosten en gewerkte uren tot dat moment worden onmiddellijk verschuldigd en betaalbaar.


Artikel VIII. Aansprakelijkheid voor schade
(a) De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit deze overeenkomst, tenzij de schade opzettelijk of door grove nalatigheid is veroorzaakt.
(b) De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het vertrouwen op onjuiste of onvolledige informatie verstrekt door of namens de klant.
(c) De klant blijft uitsluitend verantwoordelijk voor de toepassing of uitvoering van kennis of acties die tijdens een training zijn opgedaan.
(d) De trainingen van Stichting Cosmo Kids College zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mogen niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Ze zijn bedoeld om algemene richtlijnen te bieden en bewustzijn over bepaalde onderwerpen te bevorderen. Als je specifieke psychologische vragen of zorgen hebt over jezelf, kinderen of jongeren, is het belangrijk om een gekwalificeerde zorgverlener, zoals een huisarts of een andere geschikte specialist, te raadplegen. Iedere persoon is uniek en zijn omstandigheden kunnen gepersonaliseerde aandacht en expertise vereisen. Vertrouwen op de informatie uit deze trainingen zonder professioneel advies in te winnen is op eigen risico. De makers en bijdragers van de trainingen aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor gevolgen die voortvloeien uit het gebruik of misbruik van de verstrekte informatie.
(e) Indien de Dienstverlener aansprakelijk is voor schade aan de klant, zal de schadevergoeding niet hoger zijn dan het bedrag dat door de Dienstverlener aan de klant in rekening is gebracht.
(f) De klant vrijwaart de Dienstverlener tegen alle claims van derden met betrekking tot de door de Dienstverlener geleverde diensten en producten.


Artikel IX. Intellectuele eigendom
(a) De intellectuele eigendomsrechten op de materialen en adviezen die door de Dienstverlener aan de klant worden verstrekt, behoren toe aan de Dienstverlener. De klant is uitdrukkelijk verboden om de materialen en documentatie te reproduceren, openbaar te maken of beschikbaar te stellen aan derden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
(b) Elke actie die in strijd is met de bepalingen van dit artikel wordt beschouwd als een schending van auteursrechten.
(c) In geval van auteursrechtinbreuk is de Dienstverlener gerechtigd tot een schadevergoeding van ten minste tien keer het gebruikelijke licentievergoeding door de Dienstverlener voor dergelijk gebruik, zonder af te zien van het recht op schadevergoeding voor andere geleden schade.
(d) Indien opnames worden gemaakt tijdens een sessie door de klant, moet dit altijd aan de Dienstverlener worden meegedeeld, en het is uitdrukkelijk verboden om deze opnames te gebruiken voor andere doeleinden dan persoonlijk gebruik. Indien opnames worden gemaakt in een groepssetting, is toestemming van de gehele groep vereist.


Artikel X. Bijzondere bepalingen
(a) Beide partijen zijn verplicht om alle vertrouwelijke informatie die in het kader van hun overeenkomst is verkregen geheim te houden. Voor meer informatie wordt de klant verwezen naar het privacybeleid.


Artikel XI. Klachten
(a) De klant is verplicht om klachten over de geleverde diensten en producten zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 48 uur na het ontstaan van de klacht, schriftelijk en met deugdelijke onderbouwing aan de Dienstverlener te melden. De Dienstverlener streeft ernaar klachten binnen 48 uur te behandelen.
(b) Het indienen van een klacht schort de betalingsverplichting niet op.


Artikel XII. Geschiloplossing
(a) Op deze algemene voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.
(b) De partijen zullen pas naar de rechter stappen nadat zij alle inspanningen hebben geleverd om een geschil via wederzijds overleg op te lossen.
(c) Alle geschillen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar de Dienstverlener is gevestigd, tenzij een wettelijke verplichting anders voorschrijft.